Neurocritical Care Masterclass

Neurocritical Care Masterclass 2022 Integrating Contemporary Neurocritical Care into the ICU

Time	Duration		Торіс	Presenter
7:30-8:00	30min	Registration and Morning Coffee		
8:00-8:15	15min	Welcome and Introduction to NCC Masterclass		
8:15-8:45	30min	Practical/Emerging Applications of Neurophysiology	Deciphering the Ictal-Interical Continuum: What Matters in my Patient	Julie Kromm Calgary, AB
8:45-9:15	30min		Monitoring Brain Tissue Oxygenation	Francis Bernard, Montreal, QC
9:15-9:45	30min		Cerebral Autoregulation in Brain Injury	Victoria McCredie, Toronto, ON
9:45-10:00	15min	Question Period		
10:00-10:30	30min	Morning Break		
10:30-11:00	30min	Advice for Tough Clinical Situations	SE: How Do I Manage Seizures in the First 48 Hours with Limited EEG?	J Gordon Boyd, Kingston, ON
11:00-11:30	30min		Anticoagulation, VTE Prophylaxis and Intracranial Hemorrhage: A Fine Balance	Jeffrey Singh, Toronto, ON
11:30-12:00	30min		Neuroprognostication After Brain Injury and Shared Decision Making	Susanne Muehlschlagel, Boston, MA, USA
12:00-12:15	15min	Question Period		
12:15-13:00	45min		Lunch break	
13:00-13:20	20min	Brain Resuscitation Guided by Neuromonitoring	ICP: Treatment Thresholds I Consider	Greg Hawryluk Winnipeg, MB
13:20-13:40	20min		Cardiac Arrest: How I Use Neuromonitoring to Resuscitate the Brain	Myp Sekhon, Vancouver, BC
13:40-14:00	20min		TBI: Transfusion Thresholds for Brain Resuscitation	Alexis Turgeon, Quebec City, QC
14:00-14:30	30min		Interactive Case-Based Discussion: How I Utilize Neuromonitoring for the Top 3 Conditions Chosen by Participants*	Facilitated Panel
14:30-14:45	15min	Question Period		
14:45-15:15	30min	Afternoon Break		
15:15-16:15	60min	Best-	Interactive "Meet the Experts" breakout	Faculty
16:15-16:45	30min	Practices/Evidence-	ICM Consensus Statement: Mechanical Ventilation after Brain Injury	Chiara Robba, Genova, IT
16:45-17:00	15min	Based Approach to Neurocritical Care	Top 5 Publications over the Past Year that Changed/Reinforced my Neurocritical Care Practice	Giuseppe Citerio, Monza, IT
17:00-17:15	15min		Closing Remarks	